Ho’oponopono

Hoʻoponopono (ho-o-Pono-Pono) és un art hawaià molt antic de resolució de problemes basat en la reconciliació i el perdó.

La frase clau que cal repetir constantment és: “Ho sento molt. Si us plau, perdoneu. T’estimo. Gràcies”

 

Fuente: www.amarseaunomismo.com

“Ho’oponopono” es defineix al diccionari hawaià com “higiene mental: conferències familiars on les relacions es corregeixen a través de l’oració, discussió, confessió, penediment, compensació mútua i el perdó”. Literalment, ho’o és un vocable utilitzat per convertir en verb al substantiu següent. en aquest cas transforma en verb al substantiu “Pono”, que és definit com

“Bondat, rectitud, moralitat, qualitats morals, procediment apropiat o correcte, excel·lència, benestar, prosperitat, benefici, condició veritable o natural, deure, adequat, propi, just, virtuós, equitatiu, beneficiós, reeixit, en perfecte ordre, precís, correcte, facilitat, alleujat, deure, necessari. “

Ponopono és definit com “redreçar; posar en ordre o en forma, corregir, revisar, ajustar, esmenar, regular, arreglar, rectificar, ordenar, arreglar ordenada o pulcrament. ”

Més info a Wikipedia

 

Mormah Simeona (la mestra de Ihaleakalá) ens va portar aquests ensenyaments i les va actualitzar per als temps moderns. En el passat tota la família havia d’estar present, i un a un anaven demanant perdó als altres. Ara sabem que no hi ha altres allà fora. Són només els nostres pensaments de l’altra persona, les nostres pròpies memòries de l’altra persona. Llavors, prenem 100% de responsabilitat i netegem aquestes memòries.

El que s’esborra de nosaltres s’esborra dels altres, la nostra família, parents i avantpassats, i inclusivament de la Terra. S’esborra de tot. No has d’estar en presència d’altres per demanar el seu perdó o per perdonar-, ara pots fer-ho des del teu pròpia llar.

Les memòries estan totes dins nostre; a mesura que netegem, el que s’esborra de nosaltres, s’esborrarà d’ells sense la necessitat d’estar en la seva presència o d’haver de parlar amb ells.

Tot el que apareix en la nostra vida és un pensament, una memòria, un programa funcionant (un error) i apareix en la nostra vida per donar-nos una oportunitat de deixar anar, de netejar, d’esborrar. Ho’oponopono és la tecla d’esborrar en el teclat del nostre ordinador.

Més en aquesta web

 

Escribir un comentario